novosti

Najave koncerata u skopu spektakla "Ne damo te pismo naša"

Izuzetna nam je čast najaviti nove koncerte u sklopu spektakla "Ne damo te pismo naša" gdje će između ostalih nastupiti i Vaša voljena Klapa Kampanel.


Redosljed termina izgleda ovako:
07.02. Koncert u KD Dražen Petrović u Zagrebu,
20.02.Koncert u novoj sportskoj dvorani "Varaždin" u Varaždinu,
05.03.Koncert u dvorani "Mladost" u Rijeci.


Iscrpniji izvještaj imamo za koncer u Ciboni kojeg Vam prenosimo sa portala javno hr.

Klapski spektakl ''Ne damo te pismo naša'' nakon dvije godine i dva rasprodana koncerta u istom danu ponovno se vraća u Zagreb. Na novom klapskom spektaklu u KD ''Dražen Petrović'', u subotu 7. veljače u 20 sati nastupit će sama elita klapskog pjevanja: Klapa "Maslina", Tomislav Bralić & klapa "Intrade", "Pivači KUD-a Cambi", "Kampanel" i ''Nostalgija'' i trogirski slavuj Vinko Coce. Specijalni gost klapskog mega spektakla je legendarni Arsen Dedić, autor mnogih sjajnih klapskih bisera od kojih mnogi imaju status kod publike ''tradicionali''.


Prvi klapski spektakl održan 2007. godine
Organizatori glazbene noći s okusom mora, splitska agencija Picaferaj i diskografska kuća Scardona, i ovom su se prilikom ponovno odlučili za Cibonu, kako bi ugostili sve ljubitelje dalmatinske pisme koji žele uživati u tom glazbenom spektaklu. Kao i na svim dosadašnjim koncertima angažiran je najbolji tim u Hrvatskoj koji je postavio izuzetno visoke produkcijske standarde. Prvi koncert klapa održan je u Zagrebu, u KD ''Dražen Petrović'' 2007. godine, pod naslovom ''Život leti kapetane'', posvećen našem velikanu košarke, Draženu Petroviću.


Vedran Mlikota kao domaćin
Ovi veliki glazbeni spektakli, imaju izuzetan značaj u očuvanju i širenju tradicionalne dalmatinske klapske pjesme i dobivanju statusa koja ona zaslužuje. U ovim glazbenim manifestacijama, koje ne nose bez razloga ime ''Ne damo te, pismo naša'', najeminentnije klape svojim su veličanstvenim vokalima, čvrsto stale na bedeme hrvatske glazbene baštine. Voditeljsku ulogu ovog spektakla preuzet će glumac Vedran Mlikota.