POVIJEST KLAPE

Početak

U početku bijaše riječ (Koština), te se iz nje razvi štošta. Pogledajte kako je to bilo davno, pa ćete saznati i zašto. I to iz pera samih osnivača klape.

Studentski život

Ovaj dio povijesti nije nam ostao u najjasnijem sječanju zbog obamrlosti sivih stanica prouzročenih ogromnim količinama besmislica. Stoga smo morali zaviriti u arhivske materijale i izvući sa stare stranice već prepoznatljiv kadar: stara postava klape do pasa u vodi čeka razrješenje studentske situacije. Lupnite po glavi svakog starog člana klape i doznajte čime zamara sebe i okolinu. Bar nam voda nije svima došla do grla.

Prve gaže i Nazorova

U ovom razdoblju povijesti klape bilo je toliko događaja da naši povjesničari još uvijek preslaguju arhivske materijale i nastoje utvrditi kako se točno i što dogodilo u kojem trenutku. Većina povijesnih zabilješki se još uvijek nalazi u legendarnom stanu u Nazorovoj ulici u kojem je cijela klapa živila. Strpljivo iščekujemo raščlambu zbivanja iz ovog važnog perioda (bit će spremno otprilike kad i Zagrebačka katedrala), a do tada preskočite na slijedeće poglavlje.

Novija povijest

Evo nas nadomak sadašnjice. Tehnologija je ušla u naše živote, te smo uspjeli dobar dio novije povijesti ovjekovječiti fotoaparatom. Za one koji neznaju: novija povijest počinje godine 2006, kada u klapu dolaze kambijevci - prvo Nikša, a za njim i Trgo. Više ništa nije isto. Nema zezancije. Adrenalin raste na 300. Radi se zaozbiljno, stižu i brojni rezultati. Pogledajte malo više u prigodnom izboru iz fotogalerija, uz istinske zabilješke.