novosti

OBJAVLJUJEMO SPOT ZA PJESMU MOJA JUBE LIPI CVITE MOJ

Kad pjesma postane živi spomenik, onda to zvuči poput skladbe “Moja jube, lipi cvite moj”, kojoj je novi život udahnuo Miro Trgo, umjetnički voditelj klape “Kampanel” i poznati aranžer zahvaljujući čijem je senzibilitetu mnogo pop-pjesama već dobilo pomalo art-klapski zvuk.


Osim što sjajno zvuči, nova – stara pjesma koju je prije “Kampanela” otpjevala Doris Dragović ima i posebnu, dirljivu priču. Zanimljivo je da će čak i slušatelji koji nisu upoznati s njom lako osjetiti taj srh boli koji prožima rearanžiranu pjesmu u interpretaciji klapaša uglavnom iz Dalmacije, ali sa zagrebačkom adresom... O čemu je točno riječ?

– Pjesmu sam posvetio svojoj preminuloj supruzi na treću godišnjicu njezine smrti, a ujedno i rođendan mojeg djeteta – sažima Trgo. Dok ga slušamo, oči se pune suzama, ali on je svoju bol pretočio u pjesmu i još jednom pokazao da bilo koja snažna emocija u životu može značiti i umjetničko nadahnuće...
– Ispočetka sam bježao od toga, nisam htio zvučati patetično. A onda sam čuo ovu pjesmu i nekako je prepoznao, premda moram priznati da je u Dorisinoj interpretaciji nisam u potpunosti doživio. I tako sam se odlučio za ovaj potez; novinari su nas, kad se dogodio taj jedinstven slučaj u svijetu da žena rodi dijete tri mjeseca nakon vlastite moždane smrti, doslovce opsjedali. Drugog svibnja rodila se moja kćerka, a četvrtog svibnja isključio sam aparate koji su moju suprugu držali na životu. Znate, ljudi prave nadgrobne spomenike, a ovo što sam napravio ja, kao pjesmu s posmrtnom posvetom, nešto je – po mojem mišljenju – puno ljepše i veće – smatra Trgo, sretan što je spot pjesme, izdane pod kapom Hit Recordsa i redateljskom palicom Ive Biočine, ispao onako kako treba.

Glazbu za singl “Moja jube, lipi cvite moj” inače potpisuje Ingrid Flesch, autorica teksta je Asja Kahle, a stvaranju novog aranžmana uz Trgu pridonijeli su i Slaven Bolanča i Davor Marko Krnjak. U spotu se inače pojavljuje i Mirova kćerkica, djevojčica Mila, živa i radosna svjedokinja da i čovjek i pjesma imaju svoj novi izdanak, novi život...

 

LENKA GOSPODNETIĆ