novosti

Reakcije na reprizu koncerta u Karlovcu

 

Kampanel u rujnu ponovo u KarlovcuKARLOVAC 26.02.2009. - Ispunivši obećanje s kraja prošlogodišnjeg koncerta, klapa Kampanel sinoć je ponovo u karlovačkom 'Zorin domu' priredila glazbenu poslasticu za ljubitelje klapskog načina pjevanja.

Karlovčani su i ovaj put do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu 'Zorin doma' i uživali u dvosatnom nastupu sedmorice članova Kampanela i njihovih gostiju.
Ivana Radovniković i Neno Belan otpjevali su po dvije pjesme, a posebno su oduševili instrumentalisti na kongama, čelu, basu i klaviru, što je pratnja neuobičajna za klapski glazbeni izričaj.

Nekoliko puta pozivan na bis, 'Kampanel' je pjevao pjesme Dina Dvornika, Olivera Dragojevića, pa čak i U2.
Nastup su završili s a capella otpjevanim tradicionalnim dalmatinskim pjesmama, bez korištenja razglasa, i tako najbolje demonstrirali svoju kvalitetu, koju je karlovačka publika prepoznala, isprativši ih gromkim pljeskom i ovacijama.


Zadovoljni ovim drugim koncertom u Karlovcu i karlovačkom publikom bili su i članovi Kampanela.
- Nismo znali kakva je karlovačka publika, ali već na početku prvog koncerta smo znali da baš guštamo tu i volimo doći. Publika je to i prošli i ovaj put vratila na najbolji način - izjavio je prvi tenor Nikša Antica.
Rasprodan i drugi koncert, kaže, razlog je da ponovo dođu ovdje. Jer u planovima do jeseni zabilježen je i Karlovac.
- Pripremamo se za koncert u Rijeci 15. svibnja, 8. svibnja u Varaždinu, onda Zadar, Split... A onda na jesen - ekskluzivno za slušatelje Radio Mrežnice - u devetom mjesecu, još moramo vidjeti točno kada - opet smo tu - najavio je Antica.

Radio Mrežnica